Перейти до основного вмісту

Утікача з дитячого будинку знайшли на будмайданчику

На початку серпня  17-тирічний Віталік Черепанов вкотре втік із  Сімферопольського  дитячого будинку. Міліція взялася ретельно прочісувати місто, адже саме тут хлопця завжди знаходили вже через декілька днів. Наприклад, минулого разу утікач оселився на теплотрасі в одному з віддалених районів міста разом із новим знайомим. На життя Віталік заробляв, продаючи шовковицю. Утім там хлопця швидко помітила міліція і повернула до дитячого будинку.

Але цього разу пошуки вочевидь затягнулися. Завершувалося літо, а про юнака у місті не було жодної звістки. Єдина рідна людина, яка залишилася у хлопця – бабуся Віталіка, сходила тривогою. Служба розшуку дітей «Магнолії-ТВ» активно взялася за пошуки. Ми розмістили фотографію Віталіка у наших програмах та на сайті, надрукували у газетах.

Усе прояснив раптовий дзвінок на гарячу лінію Служби розшуку «Магнолії-ТВ». Жінка із Севастополя впізнала Віталіка серед будівельників, які працюють у будинку навпроти. Ми одразу передали інформацію міліціонерам і вже наступного дня Віталіка живого-здорового повернули у дитячий будинок.

Як розповів відчайдушний мандрівник, на втечу зважився, бо нібито образився на вихователів за сувору профілактичну бесіду. А коли опинився на вулиці, вирішив самотужки заробляти собі на життя, тож швидко знайшов неофіційний підробіток. Щоправда, умови праці і оплати виявилися зовсім не дитячими. Віталіку так і не заплатили обіцяні гроші, а жити поселили у будинку на згарищі без світла газу і води.

У розмові із працівниками міліції  хлопець зізнався  –  дуже важко бути безправним найманцем, навіть якщо дуже не хочеться повертатися до дитячого будинку. Отож, зрештою, наш герой навіть пообіцяв, що більше такої «самостійності» не шукатиме.

Дивитись ВІДЕО

 

Служба розшуку дітей