Перейти до основного вмісту

У Херсоні 4 дні шукали двох підлітків, які втекли з інтернату

5 червня в чергову частину міліції Херсона надійшло тривожне повідомлення: з місцевої школи-інтернату втекли двоє вихованців, 13-річні Вова й Денис.

Обидва хлопці росли у сім’ях. Утім, через неналежні умови проживання Вову та Дениса кілька років тому забрали з родин та перевели до школи-інтернату. І хоча родичі час від часу дітей навідували, хлопці все одно сумували за домом і кілька разів зривалися туди без дозволу і відома вихователів.

Отож, цього разу міліціонери найперше перевірили, чи нема втікачів удома.  Разом із тим - пильнували на вокзалах, площах, базарах та інших велелюдних місцях. Припускали, що юні мандрівники серед іншого могли податися за враженнями й до одного із міст-учасників «Євро-2012».

Та за 4 дні напружених пошуків з’ясувалося, що Вова й Денис навіть не залишали Херсон. Хлопців знайшли на околиці міста, в селищі Антонівка. Доки міліція Херсонщини та вихователі інтернату збивалися з ніг у пошуках втікачів, вони ловили в річці карасів, спілкувалися з місцевими рибалками та збирали ягоди. З інтернату втекли, бо справді хотіли відвідати рідних. Та оскільки були навчені попереднім досвідом, то знали: вдома міліція шукатиме їх у першу чергу. Тож і вирішили якось перебути в Херсоні, доки трохи не вщухнуть пристрасті через їхню утечу.

Зараз обох мандрівників уже повернули до школи. Аби попередити подальші втечі, з дітьми працюють вихователі.

Служба розшуку дітей